ناباروری

کنفرانس علمی دوره‌ای باروری و ناروری با عنوان «متابولیکس در تشخیص ناباروری مردان» در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا برگزار می‌شود.

 دکتر کامبیز گیلانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا، در تشریح موضوع متابولیکس در تشخیص ناباروری  مردان، گفت:‌ اصول روش‌های معمول و قدیمی ارزیابی فعالیت سلول‌ها و یا یک بافت و به طورکل سلامت هر فرد مبتنی بر اندازه‌گیری مولکول‌های خاص چون قندها، چربی‌ها و یا پروتئین‌ها در مایعات بیولوژیک از جمله خون و ادرار است.

وی تصریح کرد: اما هرگاه بتوان مجموعه مولکول‌های کوچک را که در فرآیند سوخت و ساز سلول‌ها و بدن یک موجود زنده  مصرف و تولید می‌شود، به طور همزمان اندازه گیری کرد، اطلاعات دقیق و ارزنده‌ای را از وضعیت فعالیت‌ و سلامت آن سلول یا موجود در اختیار قرار می‌دهد و این ارزیابی و عملکرد امروزه تحت عنون "فناوری متابولومیکی" نامگذاری می‌شود.

وی ادامه داد: در واقع ارزیابی در تغییر در سوخت و ساز «متابولیسم» بدن و ارتباط آن،‌ به گذشته دور و طب در قرون بسیار دور بر می‌گردد، به طوری که ابن سینا و سایر قدما با مشاهده ویژگی‌های ظاهری ادرار و بزاق  و مدفوع فرد به بیماری وی پی برده و درمان مناسب را انجام می‌دادند. امروزه به مدد پیشرفت تکنولوژی ارائه تجهیزات هوشمند و دقیق امکان ارزیابی و اندازه‌گیری همزمان هزاران مولکول متابولیتی کوچک فراهم شده است.

گیلانی یکی از مهمترین اهداف این بررسی‌ها را شناسایی بیومارکرهای جدید برای شناسایی و درمان بیماری‌های انسان عنوان کرد و افزود: یکی از زمینه‌های تخصصی فعالیت‌ پژوهشگاه ابن سینا در زمینه شناسایی علل و درمان ناباروری در مردان و زنان است و از آن‌جایی که علل اختلال در اسپرماتوژن و کاهش کیفیت اسپرم در بیش از 70 درصد مردان ناشناخته است، استفاده از تکنیک‌های مدرن از جمله متابولومیکی می‌تواند نقش ارزنده و فراوانی در شناسایی علل و بیومارکرهای مرتبط آن داشته باشد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینکه تیم تخصصی درمان ناباروری مردان و پژوهشگران گروه جنین‌شناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابن سینا طی هفت سال فعالیت‌ در این زمینه توانسته‌اند به نتایج ارزنده‌ای در زمینه تفاوت پروفایل متابولیسمی در مردان با علل ناباروری مختلف دست یابند،‌ اظهار امیدواری کرد: به طور حتم می‌توان با این فعالیت‌ها درونمایه روشنی برای تشخیص و درمان ناباروری در آینده ایجاد کرد و ممانعت از اعمال جراحی تهاجمی از جمله بیوپسی بیضه برای یافتن اسپرم در مردان مبتلا به آزواسپرم شد.

وی با بیان اینکه شرکت دراین کنفرانس علمی برای عموم آزاد است، افزود: پزشکان عمومی و متخصصین ارولوژی گروه‌های هدف در این کنفرانس علمی – دوره‌ای هستند که می‌توانند از امتیاز آموزش مداوم رایگان برخوردار شوند.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا، این کنفرانس علمی، روز یکشنبه 8 مرداد 1396،‌ ساعت 13:30 در سالن اجتماعات مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا به آدرس خیابان شریعتی، نبش خیابان یخچال برگزار خواهد شد و تمام علاقه‌مندان به شرکت در این کنفرانس می‌توانند جهت ثبت نام به صورت حضوری، به مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا مراجعه کرده و یا با شماره 23519 داخلی 607، واحد آموزش تماس بگیرند.



تاريخ : دو شنبه 2 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سر جیمز چادویک ( Sir James Chadwick)  زاده ۲۰ اکتبر ۱۸۹۱ - درگذشته ۲۴ ژوئیه ۱۹۷۴ فیزیک‌دان انگلیسی است که نوترون را در هسته اتم کشف کرد.

  چادویک در سال ۱۹۳۲ نوترون را که رادرفورد در سال ۱۹۲۰ وجود آن را پیش‌بینی کرده بود، کشف کرد و به همین سبب، در سال ۱۹۳۵جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد.

چادویک در بولینگتن متولد شد. وی دوران تحصیلات ابتدایی خود را در بولینگتن گذراند و سپس به مدرسه گرامری منچستر رفت و پس از آن به دانشگاه منچستر و سپس به کمبریج رفت.

در سال ۱۹۱۳ چادویک با هانس گایگر در دانشکده فنی دانشگاه برلین مشغول به کار شد. او با ارنست رادرفورد نیز کار می‌کرد. در جنگ جهانی اوّل او در آلمان بود و در اردوگاهی خارج از برلین حضور داشت. درحالی که او در آنجا بود، برای خود آزادانه در آزمایشگاهی در استطبل به آزمایش می‌پرداخت. او به کمک چارلز الیس بر روی یونیزاسیون فسفر و همچنین برعکس واکنش شیمیایی کلر مونواکسید کربن مشغول به کار شد.

در سال ۱۹۳۲، چادویک یک ذره ناشناخته در هسته اتم کشف کرد. این ذره به دلیل عدم بار الکتریکی به عنوان نوترون شناخته شد. کشف چادویک برای شکست اورانیوم ۲۳۵ بسیار مهم بود. برخلاف ذرات با بار مثبت آلفا، که توسط نیروهای الکتریکی موجود در هسته‌های دیگر دفع می‌شوند، نوترون‌ها به نیرویی برای غلبه بر کولن‌ها احتیاج ندارند و بنابراین می‌توانند در سنگین‌ترین عناصر نفوذ کنند و تقسیم شوند. برای این کشف به چادویک در سال ۱۹۳۲ مدال هیوز سلطنتی و جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۳۵ اهدا شد.

کشف چادویک امکان ایجاد عناصر سنگین تر از اورانیوم‌هایی را که در آزمایشگاه‌ها ساخته بودند را فراهم می‌کرد. کشف او الهام گرفته از انریکو فرمی، فیزیکدان ایتالیایی و برنده جایزه نوبل است.

چادویک در سال ۱۹۳۵ استاد فیزیک در دانشگاه لیورپول شد. او در کمیته لوسی مود برای کار بر روی ماده منصوب شد. او به عنوان بخشی از مأموریت تیزارد در سال ۱۹۴۰ به همراه آمریکایی‌ها و کانادایی‌ها برای تحقیقات هسته‌ای به شمال آمریکا رفت.

وی در نوامبر سال ۱۹۴۰ به انگلستان بازگشت، او به این نتیجه رسید که هیچ چیز از این پژوهش تا بعد از جنگ ظهور نخواهد داشت. در دسامبر سال ۱۹۴۰ فرانتس سیمون، که توسط لوسی مود مأموریت داشت، گزارش داد که امکان جداکردن اورانیوم ۲۳۵ وجود دارد.

گزارش سیمون شامل برآورد هزینه و مشخصات یک نیروگاه غنی سازی اورانیم بسیار بزرگ بود. جیمز چادویک بعدها نوشت که در آن زمان او متوجه شد که «یک بمب هسته‌ای نه تنها ممکن بلکه اجتناب ناپذیر نیز هست. من پس از آن قرص خواب می‌خوردم و این تنها راه چاره بود.»

در سال ۱۹۴۰، چادویک به انجمن سلطنتی برای کار با دو دانشمند فرانسوی، هانس ون هالبان و لو کوارسکی که در کمبریج مشغول به کار بودند فرستاده شد.

او درخواست کرده بود که مقالات آن‌ها در طول جنگ منتشر نشود. در سال ۲۰۰۷، این مقالات در جریان حسابرسی کشف شدند.

چادویک در سال‌های بعد افتخارات زیادی کسب کرد و در 24 ژوئیه 1974 در خواب بدرود حیات گفت.



تاريخ : دو شنبه 2 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

عروق خونی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ساختار نانوالیاف مواد پلیمری جایگزین‌های مصنوعی برای عروق عرضه کردند که مشکل لخته‌زایی را در این جایگزین‌ها رفع کرده‌ است.

 کاووس رزمجوئی، مجری این طرح بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان برشمرد و خاطرنشان کرد: امروزه نیاز فراوانی به پیوندهای مصنوعی عروق برای جایگزین‌سازی عروق آسیب‌دیده احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه تا به امروز روش‌ها و پلیمرهای گوناگونی برای ساخت جایگزین‌های مصنوعی عروق مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: داشتن معایبی مانند لخته‌زایی، استفاده از این جایگزین‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

رزمجوئی از اجرای پروژه تحقیقاتی با عنوان «ساخت و مشخصه‌یابی بستر نانوساختار پلیمری به منظور کاربرد در جایگزین‌های مصنوعی عروق» با روش الکتروریسی پلی‌کاپرولاکتون و اصلاح سطح آن با پلاسمای اکسیژن و پیوندزنی آکریل‌آمید روی سطح، به منظور ایجاد بستری مناسب جهت ساخت جایگزین‌های مصنوعی برای عروقی که به هر علتی توانایی خود را از دست داده‌اند، خبر داد.

مجری طرح یادآور شد: در این پژوهش به بستر نانوساختار پلیمری دست پیدا کردیم که سطح آن اصلاح شده و چسبیدن پلاکت خون به آن بشدت کاهش یافته است و می‌توان از آن به عنوان جایگزین‌های مصنوعی عروق استفاده کرد.

وی ساخت بستر نانولیفی اصلاح شده، با خاصیت عدم چسبندگی پلاکت و خون سازگار بودن را از اهداف این پژوهش عنوان کرد و یادآور شد: برای این منظور، بستر پلیمری از جنس پلی کاپرولاکتون انتخاب شد؛، چرا که زیست سازگاری آن تایید شده و ساختار لیفی شکل حاصل از الکتروریسی آن، خواص مکانیکی مشابه یک رگ خونی را می‌تواند داشته باشد.

این محقق، الکتروریسی را فنی دانست که می‌تواند نانوالیاف پلیمری منفرد و ممتد را با طول‌های نسبتا بلند تولید کند و خاطرنشان کرد: برای اصلاح سطح از فرایند پلاسمای اکسیژن استفاده شد؛ چرا که با توجه به تحقیقات صورت گرفته بیشترین دانسیته از گروه‌های فعال را در سطح ایجاد می‌کند، همچنین آکریل آمید به دلیل زیست‌سازگاری و آبدوست و خنثی بودن از لحاظ الکتریکی برای پیوند زدن روی سطح  نانوالیاف پلی‌کاپرولاکتون انتخاب شد.

وی اضافه کرد: برای این کار ابتدا بستری نانوساختار از پلی‌کاپرولاکتون ساخته و سطح آن توسط پلاسمای اکسیژن، اصلاح و فعال و بعد از فعال شدن سطح الیاف پلی‌کاپرولاکتون، مونومر آکریل‌آمید برای بهبود خون سازگاری به سطح پیوند زده ‌شد و در نهایت با انجام آزمون چسبندگی پلاکت به عنوان آزمون خون‌سازگاری، میزان چسبندگی پلاکت روی سطح مورد بررسی قرار ‌گرفت.

رزمجوئی فرآیند الکتروریسی پلی کاپرولاکتون و بدست آوردن الیافی با قطر میانگین در حدود 112 نانومتر را از فرآیندهای پیچیده این پژوهش عنوان کرد و افزود: همچنین بخش مربوط به آزمون چسبندگی پلاکت نیز به دلیل سختی آماده سازی پلاکت خون، این تحقیقات را تا حدودی با پیچیدگی‌هایی روبرو کرد.

وی با تاکید بر اینکه دستاوردهای این پژوهش در صنعت و فناوری تولید جایگزین‌های عروقی مانند رگ‌های خونی مصنوعی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، گفت: برای تجاری‌سازی این روش و نمونه ساخته شده باید سایر تست‌های خون سازگاری و آزمون حیوانی اجرایی شود.

مجری طرح با تاکید بر اینکه در این طرح به بستر نانولیفی با قطر میانگین الیاف 112 نانومتر دست پیدا کردیم که ویژگی‌های سطح را بشدت بهبود می‎بخشد، یادآور شد: در انتهای پژوهش و بعد از اصلاح سطح، سطحی به دست آمد که می‌تواند چسبندگی پلاکت خون به سطح را که یکی از عوامل اصلی گرفتگی عروق جایگزین است بشدت کاهش دهد.

وی تولید بستر نانولیفی با قطر الیاف حدود 112 نانومتر و سطحی آبدوست با قابلیت عدم لخته‌زایی برای استفاده در عروق مصنوعی را از موفقیت‌های این طرح نام برد و افزود: از نتایج به دست آمده از این پروژه می‌توان در مطالعه و ساخت جایگزین‌های مصنوعی عروق مانند رگ‌های مصنوعی استفاده کرد.

این طرح با همکاری دکتر حمید کشوری و دکتر سعید صابر سمندری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا شده است.



تاريخ : دو شنبه 2 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اپل هم‌اکنون در حال فروش ماهیانه ده‌ها میلیون دستگاه آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس است؛ اما تمام مشتریان و عاشقان فناوری در حال صحبت در مورد نسل بعدی این محصول هستند. گذشته از همه، امسال دهمین سالگرد معرفی آیفون نیز محسوب می‌شود و بنا به گزارش‌ها، اپل در حال تدارک رویداد مفصلی برای معرفی یک محصول خاص و ویژه است.

اگر از خرید آیفون ۷ صرف نظر کرده‌اید و منتظر نسل بعدی آیفون هستید، تصمیم عاقلانه‌ای گرفته‌اید؛ زیرا بنا به گزارش‌های متعدد، آیفون ۸ قرار است با یک طراحی کاملا جدید روانه‌ی بازار شود. اما در این میان، انتظار بازگشت جک هدفون را نداشته باشید. در این مطلب قصد داریم آخرین شایعات و اخبار مربوط به آیفون ۸ را از ابتدا تا به امروز، به‌تفصیل به اطلاع شما برسانیم. لطفا با ما همراه باشید.

آخرین شایعه چیست؟

شایعه: ما در حال حاضر می‌دانیم که اپل به‌سختی در حال تلاش برای توسعه‌ی محصولی متفاوت برای ورود به عرصه‌ی فناوری واقعیت افزوده است؛ محصولی که به توسعه‌دهندگان امکان خلق تجربیات مجازی شگفت‌انگیزی می‌دهد؛ اما بنا به گزارش وب‌سایت فست‌کمپانی، اپل در حال حاضر مشغول افزودن یک دوربین عقب سه‌بعدی با سیستم لیزری حفره عمودی منتشرکننده از سطح به آیفون ۸ است. این سیستم موجب ارتقاء دوربین آیفون ۸ به یک سطح کاملا بالاتر می‌شود. بر اساس گزارش این وب‌سایت، سنسور جدید آیفون انجام دو وظیفه را برعهده دارد: تشخیص عمق بهتر برای اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده و فوکوس خودکار دقیق‌تر برای ثبت تصاویر.

آن‌گونه که به نظر می‌رسد، اپل با کیت واقعیت افزوده کار بی‌نظیری به انجام رسانده و تمام چشم‌ها را به آیفون ۸ دوخته است تا این فناوری را وارد مرحله‌ی جدیدی کند. فست‌کمپانی افزود که احتمال می‌رود این ویژگی برای آیفون نسل بعدی هنوز آماده نباشد یا تنها به برخی از مدل‌های پیشرفته و رده‌بالا اختصاص داشته باشد؛ اما یک مورد را به یقین می‌دانیم، یک سنسور لیزری در آیفون، بدون شک قدمی رو به جلو برای اپل در میدان رقابت واقعیت افزوده محسوب خواهد شد.

احتمال آن چقدر است؟ تمام انتظارات از اقدامات اپل در حوزه‌ی واقعیت افزوده تا زمان کنفرانس WWDC، شایعات و گمانه‌زنی‌هایی بیش نبودند؛ اما اکنون که کیت واقعیت افزوده‌ی این شرکت معرفی شده، کاملا روشن است که واقعیت افزوده بخش بزرگی از نقشه‌ی راه iOS محسوب می‌شود و آیفون بعدی محصول کاملا مناسبی برای نمایش قابلیت‌های واقعی این فناوری خواهد بود. یک سنسور تشخیص‌دهنده‌ی عمق به‌همراه سیستم دوربین دوگانه‌ی نسل بعدی، بدون شک آیفون ۸ را به جذاب‌ترین دستگاه واقعیت افزوده تبدیل خواهد کرد و قابلیت‌هایی فراتر از انجام بازی‌هایی نظیرپوکمون‌گو به آن خواهد بخشید.

iPhone 8 Rear Camera

شارژ بی‌سیم با تأخیر و برچسب قیمت ۱۲۰۰ دلاری؟

شایعه: اکنون تأیید شده است که آیفون ۸ نظیر اکثر رقبای پرچم‌دار اندروید، مجهز به شارژ بی‌سیم از نوع القایی خواهد بود. برخی گمانه‌زنی‌ها از قول جان گرابر، وبلاگ‌نویس معروف، نشان از آن دارند که این قابلیت جدید ممکن است در زمان عرضه‌ی آیفون ۸ آماده نباشد. گرابر در توییتی نوشته است:

من شنیده‌ام که [قابلیت] شارژ القایی... احتمالا آماده نباشد و [برای استفاده از آن باید] منتظر نسخه‌ی 11.1 iOS باشیم (نظیر ویژگی پرتره در سال قبل).

یکی از قابلیت‌های اصلی آیفون ۷ پلاس حالت پرتره در عکسبرداری بود؛ بدین صورت که این ویژگی پس‌زمینه‌ی سوژه‌ی مورد نظر در تصویر را تار و یک افکت عمق خلق می‌کرد؛ اما خریداران اولیه‌ برای استفاده از آن ناچار بودند چند هفته‌ای منتظر باشند. اگر به یاد داشته باشید، آیفون ۷ در ۱۶ سپتامبر (۲۶ شهریور) سال گذشته عرضه شد؛ اما قابلیت پرتره تا بیش از  یک ماه بعد از آن، یعنی ۲۴ اکتبر (۳ آبان) در دسترس نبود. اگر این تأخیر در مورد شارژ بی‌سیم نیز اتفاق بیفتد قطعا ناخوشایند خواهد بود. گرابر همچنین افزود که این شارژر به‌صورت جداگانه به فروش خواهد رسید و احتمالا زمان بیشتری تا رسیدن آن به بازار باید منتظر باشیم.

علاوه بر این، منبع یادشده به قیمت آیفون ۸ یا آنطور که او از آن یاد می‌کند، آیفون پرو نیز اشاره کرد. وی در یک پست مفصل در وبلاگ خود، به این نتیجه رسید که مدل‌های مجهز به نمایشگر اولد ظاهرا با قیمت پایه‌ی ۱۲۰۰ دلار برای نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی به فروش خواهند رفت. این قطعا قیمت بسیار بالایی محسوب می شود؛ اما شایعات تاکنون در مورد چهار قیمت مختلف برای آیفون ۸ صحبت کرده‌اند.

احتمال آن چقدر است؟ جان گرابر معمولا سروکار چندانی با شایعات و اخبار غیر رسمی ندارد؛ اما زمانی که شایعه‌ای را مطرح می‌کند، قطعا اطلاعات محکمی در دست دارد. به تأخیر انداختن قابلیت‌های جدید امر غیر معمولی برای اپل نیست؛ بنابراین تا زمان آماده شدن یک نسخه‌ی مناسب و بدون نقص، عرضه‌ی آن به تأخیر خواهد افتاد. اپل در تأمین منابع خود ماه‌ها با مشکلات مختلفی مواجه بوده است؛ بنابراین این شرکت ناچار است در سیاست‌گذاری خود، ده‌ها میلیون کاربر مختلف را برای خرید مدل‌های با قیمت عادی نیز مجاب کند. یک تفاوت قیمت ۳۰۰ دلاری قطعا مناسب خواهد بود.

iPhone 8 Wireless Charging

خداحافظی با تاچ‌ آیدی؟

شایعه: پس از ماه‌ها گزارش‌های متناقض که جایگاه سنسور اثر انگشت آيفون ۸ را زیر نمایشگر یا روی قاب پشتی دستگاه (نظیر گوشی‌های اندروید) اعلام می‌کردند، منبع قابل اعتماد، مینگ‌چی‌کو تحلیلگر KGI، شایعه‌ی تعجب‌برانگیزی را در وب‌سایت استریت‌اینسایدر مطرح کرد: آیفون ۸ اصلا تاچ‌ آیدی نخواهد داشت. بنا به گزارش‌ها، اپل پشتیبانی از قابلیت اثر انگشت را کنار گذاشته و به جای آن به ویژگی تشخیص چهره روی آورده است که وظیفه‌ی خود را با استفاده از دوربین جلوی سه‌بعدی جدید انجام خواهد داد. این گزارش همچنین قرارگیری دوربین جلو را در بالای نمایشگر مورد تردید قرار داده است که در صورت تأیید آن، آیفون ۸ با نمایشگر ۵.۸ اینچی خود رکورد بیشترین نسبت نمایشگر به بدنه را در بین گوشی‌های دیگر خواهد شکست و رقمی حتی بیشتر از گلکسی اس ۸ به‌ دست خواهد آورد.

احتمال آن چقدر است؟ این شایعه ظاهرا به وقوع خواهد پیوست. اخیرا مطلبی در وب‌سایت Reddit نیز این ایده را مطرح کرده بود و اکنون یکی از مورد اعتمادترین افشاکنندگان اخبار دنیای اپل، ادعای جدیدی بر سر زبان‌ها انداخته است. تاچ‌ آیدی تأثیر بسیار زیادی در حفظ امنیت آیفون‌های ما، نه‌تنها از طریق باز کردن قفل گوشی، بلکه با ایمن‌سازی مدارک، سیستم پرداخت اپل‌پی و پرداخت‌های اپ استور داشت. در تجربه‌های کاربری ما با تشخیص چهره، این قابلیت به دقت یا راحتی تاچ‌ آیدی عمل نمی‌کند و هکرها در دور زدن آن به موفقیت رسیده‌اند. این تصمیم، ظاهرا اقدامی بدتر از حذف جک هدفون محسوب می‌شود؛ اما منتظر هستیم تا ببینیم اپل در مورد آن چه اقدامی خواهد کرد.

iPhone 8 3D Sensor

قابلیت ضد آب و شارژ بی‌سیم؟

شایعه: بنا به گزارشی از وب‌سایت Nikkel Asian Review، آیفون ۸ از دو قابلیت ضد‌ آب و شارژ بی‌سیم پشتیبانی خواهد کرد. این اطلاعات از ویسترون، یکی از شرکت‌های همکار اپل در ساخت آیفون به‌ دست آمده است که روز چهارشنبه‌ی گذشته به سهام‌داران خود اعلام کرد این دو ویژگی جدید، فرآیند مونتاژ آیفون را دستخوش تغییراتی خواهند کرد. آیفون ۷ اولین آیفون مقاوم در برابر ‌آب محسوب می‌شود و ما از منابع دیگر نیز شنیده‌ایم که اپل قویا در پی افزودن قابلیت شارژ بی‌سیم به آیفون نسل بعدی است. البته هنوز مشخص نیست که آیا تمام مدل‌های آیفون ۸ از این دو قابلیت پشتیبانی خواهند کرد یا نه.

احتمال آن چقدر است؟ اینکه اپل قصد داشته باشد قابلیت مقاومت در برابر آب را در محصول بعدی خود بهبود بخشد، کاملا منطقی است؛ بنابراین ضد آب کردن کامل آیفون از لحاظ فنی، یک قدم منطقی روبه‌جلو محسوب می‌شود. اپل آشکارا در اعمال طراحی ضد آب یا حتی مقاوم در برابر آب محصولات خود محتاطانه عمل کرده است؛ با این وجود به انتظار خواهیم نشست تا این شرکت در آیفون‌های نسل بعدی این ادعا را مطرح سازد.

در مورد شارژ بی‌سیم نیز ظاهرا اپل سال گذشته به کنسرسیوم انرژی بی‌سیم پیوست و شایعات پیشین نیز اشاره کرده‌اند که تمام مدل‌های جدید آیفون که در سال جاری عرضه می‌شوند، مجهز به قابلیت شارژ بی‌سیم خواهند بود. بنابراین اگر می‌خواهید در مورد درستی یکی از شایعات شرط ببندید، شارژ بی‌سیم محتمل‌ترین شایعه‌ای است که به حقیقت خواهد پیوست.

iPhone 8 Waterproof

زمان عرضه‌ی آن؟

شایعه: تئوری‌های متناقض بسیاری در مورد تاریخ عرضه‌ی آیفون ۸ وجود دارد. برخی منابع اشاره کرده‌اند که اپل احتمالا به دلیل سفارشات گوناگون، نظیر نمایشگر، شارژ بی‌سیم و صفحات مدار چاپی، برخلاف سنت پیشین آیفون ۸ را در ماه سپتامبر رونمایی نخواهد کرد. بر اساس آخرین یافته‌های وب‌سایت Nikkei Asian Review، آیفون ۸ تا ماه سپتامبر آماده نخواهد شد. با این حال مدل‌های مختلف آیفون طبق زمانبندی معرفی خواهند شد. در این گزارش، یکی از تحلیلگران موسسه‌ی تحقیقاتی HIS Markit تأیید کرده است از آنجایی که سامسونگ متخصص تولید و ساخت نمایشگرهای خمیده‌ی گوشی‌های هوشمند است، اکنون تأمین‌کننده‌ی انحصاری پنل‌های اولد برای آیفون‌های جدید خواهد بود. با این وجود این تحلیلگر می‌گوید:

سامسونگ در تحویل آنچه مد نظر اپل است با چالش‌هایی مواجه شده است. با این حال آن‌ها تاکنون نزدیک به ۷۵ میلیون واحد نمایشگر خمیده‌ی آیفون تولید کرده‌اند.

این اولین باری نیست که اپل در تولید آیفون ۸ با مانع روبه‌رو می‌شود. گزارش اخیری از تحلیل‌گر معروف KGI، مینگ‌چی‌کو منتشر شده است که بر اساس آن، آیفون ۸ به علت مشکلات تأمین منابع در ماه اکتبر یا نوامبر رونمایی خواهد شد. پیش از آن وب‌سایت دیجی‌تایمز گزارش داده بود که اپل در توسعه‌ی سنسورهای اثر انگشت اختصاصی خود برای آیفون‌های جدید مجهز به اولد با تأخیر مواجه شده است (البته اگر این ویژگی در آیفون ۸ باقی مانده باشد). علاوه بر این وب‌سایت ژاپنی جدید Macokatara گزارش داده است که اس‌تی‌میکروالکترونیکز، تأمین‌کننده‌ی جدید سنسورهای دوربین سه‌بعدی آیفون، نیازمند زمان بیشتری برای توسعه‌ی خط تولید است. با وجود تمام این مشکلات در تأمین منابع، برخی شایعات حتی اشاره کرده‌اند که آیفون ۸ تا قبل از ۲۰۱۸ رونمایی نخواهد شد.

تحلیلگران وب‌سایت JPMorgan بر اساس نوشته‌ای از وب‌سایت 9to5Mac پیش‌بینی کرده‌اند که اپل مراسم رونمایی از آیفون‌های جدید را در کنفراس توسعه‌دهندگان جهانی (WWDC) در ماه ژوئن ۲۰۱۸ (خرداد ۱۳۹۷) برگزار خواهد کرد. اپل از سال ۲۰۱۰ تاکنون هرگز آیفون را در این تاریخ معرفی نکرده است.

احتمال آن چقدر است؟ اول از همه، احتمال اینکه اپل سنت پیشین خود را در رونمایی از آیفون در ماه سپتامبر رها کند بسیار پایین است. دوم، منابع دیجی‌تایمز در مورد شایعات آیفون اعتبار بالایی ندارند. اما اکنون که وب‌سایت Nikkei Asian Review و مینگ‌چی‌کو نیز این شایعه را مطرح ساخته‌اند، احتمال حقیقت داشتن آن قوت گرفته است. اپل برای اولین بار در فرآیند مونتاژ پنل‌های اولد و سنسورهای اثر انگشت (اگر در آیفون ۸ باقی مانده باشد) و سنسورهای جدید دوربین خود دخالت می‌کند. از بین تمام آیفون‌ها اگر تنها یک مدل نیاز به کمی زمان بیشتر برای ساخت داشته باشد، قطعا آن آیفون ۸ خواهد بود.

در صورت حقیقت نداشتن پیش‌بینی تحلیلگران JPMorgan، غافلگیر نخواهیم شد. در خلال گزارش مالی سه‌ماهه‌ی دوم اپل، تیم کوک مدیرعامل این شرکت اعلام کرد که مردم به دلیل مشاهده‌ی شایعات آیفون‌های پیش‌ رو، منتظر عرضه‌ی آن‌ها شده و از خرید آیفون‌های فعلی دست کشیده‌اند. رونمایی از آیفون ۸ در ژوئن سال آینده قطعا ضربه‌ا‌ی جدی به کسب‌وکار آیفون اپل وارد خواهد کرد و در آمار فروش آن تأثیر منفی خواهد گذاشت.

تأخیر و باز هم تأخیر

شایعه: قابلیت لمس سه‌بعدی در آیفون ۸ یک چالش بسیار جدی برای اپل بوده است. بر اساس ادعای وب‌سایتاپل‌اینسایدر، اپل هنوز درگیر بهینه‌سازی لمس سه‌بعدی روی آیفون ۸ است و این مسئله، برنامه‌ی تولید را تا ماه اکتبر یا نوامبر به تعویق خواهد انداخت. علاوه بر این، بنا به گزارش‌ها اپل در حال پرداخت مبلغ بیش از دو برابر برای دریافت لمس سه‌بعدی روی آیفون ۸ است. اپل‌اینسایدر پیش از این گزارش داده بود که کمپانی TDK Holdings برای تولید تاچ سه‌بعدی روی هر کدام از پنل‌های اولد آیفون، مبلغ ۱۸ تا ۲۲ دلار دریافت کرده است. این شرکت در حال حاضر برای آيفون‌های فعلی بین ۷ تا ۹ دلار دریافت می‌کند. علت این تفاوت قیمت آن است که تعبیه‌ی تاچ سه‌بعدی روی یک نمایشگر اولد نیازمند قرار دادن سنسورها بین دو لایه از شیشه است.

احتمال آن چقدر است؟ حتی اگر رونمایی از آیفون ۸ در سال جاری با تأخیر روبه‌رو شود، جای نگرانی برای اپل نخواهد بود. یک آیفون بی‌نقص جدید برای خرید در فصل تعطیلات انتخاب بی‌نظیری خواهد بود. سرمایه‌گذاران از هم‌اکنون صحبت از افزایش تقاضای احتمالی برای آیفون ۸ به‌ میان آورده‌اند. در این میان از آنجایی که اپل برای اولین بار اقدام به ساخت نمایشگر اولد می‌کند، احتمال می‌رود با هزینه‌های غیر منتظره در تولید آیفون ۸ روبه‌رو شود. از هم‌اکنون شایعات مختلف تأیید می‌کنند که آیفون ۸ برچسب قیمت بالاتری خواهد داشت؛ بنابراین اگر اپل ناچار به پرداخت مبلغ بیشتری به تأمین‌کنندگان خود شود، با افزایش قیمت نهایی، حاشیه‌ی سود خود را حفظ خواهد کرد.

iPhone 8 Touch ID

ویدئویی مفهومی بر اساس یک طراحی کامپیوتری؟

شایعه: چندی پیش ویدئویی مفهومی منتشر شد که برخی از اصلی‌ترین شایعات در مورد طراحی آیفون ۸ را نمایش می‌داد. این ویدئو نمایشگر اولد آیفون را به همراه سیستم دوربین پشت که به صورت عمودی تعبیه شده است، نشان می‌داد. این ویدئو بر اساس مدلی مفهومی و به‌وسیله‌ی یک طراحی کامپیوتری ساخته شد و توسط استیو همرستاور،افشاکننده‌ی معروف فرانسوی و ملقب به OnLeaks در توییتر منتشر شد.

احتمال آن چقدر است؟ در مورد شایعات آیفون اطمینان خوبی به همرستاور وجود دارد. او ماه‌ها پیش از رونمایی از آیفون ۷ تصویری از بدنه‌ی این گوشی منتشر کرد. با این وجود، حتی خود وی نیز تأکید کرده از آنجایی که اپل در حال آزمایش مدل‌های اولیه‌ی متنوعی است، این ویدئو احتمالا صد درصد دقیق نباشد.

در پایان می‌توانید این ویدئوی مفهومی را تماشا کنید.

 

ادامه دارد...



تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چه باور کنید چه نکنید، گوگل واقعا از کامپیوترهای کوانتومی بهره می‌برد. مشکل اصلی دسترسی محدود به آن‌ها است؛ دسترسی به این کامپیوترها خارج از این کمپانی مقدور نیست. اما این قضیه زودتر از چیزی که تصور کنید، تغییر خواهد کرد. شایعاتی مطرح شده است که گوگل اخیرا پیشنهادهایی به محققان برای دسترسی به سیستم‌های کوانتومی خود، برای توسعه برنامه‌ها و ابزارهای لازم (پروژه اوپن سورس Q initiative) به منظور ایجاد نمونه‌های عملی دیتاسنتر کوانتومی داده‌ است.

گوگل از اظهار نظر در این باره خودداری کرده؛ اما توسعه‌ی پردازش کوانتومی را انکار نکرده است. کاملا واضح است که گوگل در حال برداشتن قدم‌هایی برای عملی کردن پردازش کوانتومی است.

اگر چه گوگل سرانجام به این هدف دست خواهد‌ یافت؛ اما به‌نظر می‌رسد نباید فرصت را از دست دهد. شرکت آی‌بی‌امهم‌اکنون خدماتی برای دسترسی به پلتفرم کامپیوترهای کوانتومی مهیا کرده و در حال فراهم آوردن استفاده‌های تجاری کامپیوترهای کوانتومی است. مایکروسافت نیز فعالیت‌هایی را در این زمینه آغاز کرده‌ است.

اولین بودن در این زمینه و توسعه‌ی سیستم قابل اعتماد، مزیت مهمی نسبت به رقبا محسوب می‌شود؛ اما اگرچه گوگل در سیستم‌های ابری قدرتمند است، ولی این مسئله هیچ تضمینی برای عرض اندام در کامپیوترهای کوانتومی نیست.



تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سونی به ساخت سنسورهای تصویری قدرتمند شناخته می‌شود؛ اما ظاهرا این کمپانی در زمینه‌ی ساخت چشم برایربات‌ها نیز فعالیت دارد. سنسور دید پرسرعت این غول فناوری ژاپنی، به ربات‌های صنعتی اجازه می‌دهد اشیاء مختلف را با نرخ ۱۰۰۰ فریم بر ثانیه تشخیص دهند و ردیابی کنند. ربات‌هایی که در کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند اساسا قدرت دید بالایی ندارند و اپراتورها حرکت ربات‌ها را با استفاده از یک برنامه کنترل می‌کنند؛ زیرا این ربات‌ها به‌منظور انجام یک سری وظایف تکراری طراحی شده‌اند. سنسور دید با سرعت بالا می‌تواند به ساخت ماشین‌های تمام‌خودکار منتهی شود؛ این نوع ربات‌ها می‌توانند به‌طور لحظه‌ای با جابه‌جایی یک شیء، به حرکات آن عکس‌العمل نشان دهند.

به لطف قابلیت یادشده، خود سنسور می‌تواند تصاویر را پردازش کند و به‌طور آنی به ماشین بگوید که در حال مشاهده‌ی چه چیزی است و بدین ترتیب برای پردازش تصاویر نیازی به ارسال داده‌ها به یک رایانه‌ی جداگانه نخواهد بود. سیستم‌های مجهز به سنسور جدید سونی قادر خواهند بود تفاوت بین واحدهای پولی و تفاوت بین انگشتان در حال حرکت را به‌طور آنی تشخیص دهند و همچنین آیتم‌های مختلف را بدون نیاز به بررسی دقیق‌تر از نمای نزدیک، شناسایی کنند.

با ورود سنسور جدید سونی به کارخانه‌ها، ربات‌ها می‌توانند ناکارآمدی‌های خط تولید را شناسایی کنند تا بدین طریق اثر این ناکارآمدی‌ها بر تولیدات کارخانه از بین برود. افزون بر آنچه گفته شد، سنسور مورد اشاره می‌تواند از بروز حوادث جلوگیری کند و محدودیت‌های ماشینی ربات‌های کارخانه‌ها را از بین ببرد. کمپانی سونی نمونه‌های آزمایشی سنسور جدید خود را از ماه اکتبر ۲۰۱۷ به مشتریان بالقوه عرضه خواهد کرد.



تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

روز گذشته، شرکت اپل پتنت جدیدی در دفتر ثبت اختراع هنگ‌کنگ به ثبت رساند؛ این اختراع ثبت‌شده، به پایه‌ای با طراحی عجیب برای اپل واچ اشاره دارد. این موضوع که پایه‌ی طراحی‌شده قرار است صرفا برای فروشگاه‌های اپل استوراستفاده شود یا توسط کاربران، هنوز مشخص نیست.

 

متأسفانه دفاتر ثبت اختراع در کشورهای مختلف، هیچ‌گونه اطلاعات یا مشخصاتی در مورد اختراع ثبت‌شده، منتشر نمی‌کنند؛ بنابراین از پایه‌ی جدید مخصوص ساعت اپل واچ، به‌جز چند طرح اولیه، اطلاعات دیگری وجود ندارد.

اپل واچ

اپل واچ

اپل واچ

اگر این پایه کاربرد تجاری نداشته باشد و به‌عنوان یک وسیله‌ی جانبی برای کاربران عرضه شود، قطعا به‌زودی توسط اپل رونمایی خواهد شد. نظر شما در این مورد چیست؟



تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نفحص در ایستگاه

کاربران گوگل می‌توانند از این پس با استفاده از نوآوری جدید این شرکت، در ایستگاه فضایی بین‌المللی گشت و گذار کنند.

 به نقل از گیزمگ، "گوگل استریت ویو" (Google Street View) قادر است کاربران را به نقاط دورافتاده زمین ببرد اما توسعه‌دهندگان این فناوری فقط به کره خاکی اکتفا نمی‌کنند.

به تازگی گوگل پا را از این فراتر گذاشته و با استفاده ابزار جستجوی جدید، به کاربران امکان گشت زنی در ایستگاه فضایی بین المللی را داده است.

این ابزار "آوتر اسپیس ویو" (Outer Space View) نام دارد و با کمک "توماس پسکی"( Thomas Pesquet)، فضانورد آژانس فضایی اروپا طراحی شده است. وی از نوامبر سال 2016 تا ژوئن سال 2017 در ایستگاه  فضایی بین‌المللی اقامت داشت.

چون ایستگاه یک آزمایشگاه مدارگرد است، تفحص آن توسط شیوه‌های معمول گوگل استریت ویو انجام نمی‌شود. در واقع، شرکت گوگل با همکاری ناسا با استفاده از دوربین‌های DSLR و ابزارهای موجود در خود ایستگاه، روشی برای شکار تصاویر ایستگاه در گرانش صفر ابداع کرد.

همچنین توماس پسکی تصاویری از ایستگاه را جمع آوری و آن‌ها را به زمین ارسال کرد تا با یکدیگر مونتاژ شده و به شکل پانوراماهای 360 درجه در بیایند.

 

  



تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بزرگ ترین ناو دنیا

پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر دنیا که مجهز به سیستم پرتاب الکترومغناطسیی هواپیما است، رونمایی شد.

به نقل از گیزمگ، این سامانه 110 هزار تنی "یو.اس.اس جرالد آر. فورد" (USS Gerald R. Ford) که با سوخت هسته‌ای نیرودهی می‌شود، طی مراسمی رسمی در "ایستگاه نیروی دریایی نورفولک" در ویرجینیا رونمایی شد.

سامانه "یو.اس.اس. جرالد آر.فورد" هم بالگرد و هم هواپیما حمل خواهد کرد و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر دنیا به شمار می‌آید که در مقایسه با ناوهای دیگر حامل تسلیحات و هواپیماهای بیشتری خواهد بود.

این فناوری مجهز به یک عرشه غول‌پیکر و همچنین یک سیستم الکترومغناطیسی جدید جهت پرتاب‌ کردن هواپیماهاست. گفته می‌شود هواپیماهای این ناو در مقایسه با هواپیماهای ناوهای دیگر سریع‌تر به هوا اوج می‌گیرند.

مساحت این ابرناو فناورانه به اندازه سه زمین فوتبال است و توسط شرکت "صنایع هانتینگتون اینگالز" (Huntington Ingalls Industries) ساخته شده است.

ساخت این ناو هواپیمابر 12.8 میلیارد دلاری در سال 2009 آغاز شد و نخستین نمونه از نوع خود در گروه جرالد آر. فورد به شمار می‌آید. کشتی دومی نیز به نام "یو.اس.اس جان‌.اف. کندی" (CVN 79) در حال ساخت است و ساخت ناو USS Enterprise یا (CVN 80) هم شروع شده است.

در مراسم رونمایی از این ناو مقامات رسمی آمریکا، پرسنل نیروی دریایی و خانواده‌هایشان، پیمانکاران و همچنین ناخدای اول این ناو به نام "کاپیتان ریچارد مک‌کورماک" (Captain Richard McCormack) حضور داشتند.

پشتیبان مالی این پروژه، "سوزان فورد بیلز" (Susan Ford Bales)، دختر "جرالد فورد" (Gerald Ford)، رئیس جمهور آمریکا بین سال‌های 1974 تا 1977، بود. این ابرناو به افتخار فورد و به پاس خدمات وی به نیروی دریایی آمریکا نامگذاری شده است. در طول جنگ جهانی دوم، فورد فرمانده ناو سبک USS Monterey (a CVL 26) بود.



تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
مسلمانان در کشورهای مختلف از بهترین مصالح و معماران استفاده کرده اند تا مساجد ویژه و منحصر به فردی بسازند که مجلل و خاص باشد. در ایران نیز مساجد تاریخی زیادی وجود دارد که برخی حتی در فهرست آثار جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده اند. در این گزارش مروری داریم بر مساجد ویژه در جهان.

•    بزرگ ترین مسجد جهان که با خاک رس در شهر «جنه» کشور مالی قرار دارد و در فهرست جهانی یونسکو نیز ثبت شده است.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    «ملک فیصل» بزرگ ترین مسجد در اسلام آباد پاکستان و همچنین چهارمین مسجد بزرگ جهان است. این مسجد گنبد ندارد اما چهار مناره چادرشکل دارد و گنجایش آن حدود 75 هزار نفر است.
 
 
 

•    مسجد دو طبقه «قل شریف»، بزرگترین مسجد روسیه، در شهر قازان تاتارستان قرار دارد. گنبد مرکزی این مسجد 39 متر و چهار مناره اصلی آن 57 متر ارتفاع دارند.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    مسجد «نصرت جهان» نخستین مسجدی است که در سال 1967 در اسکاندیناوی و در شهر کپنهاگ کشور دانمارک ساخته شد.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    مسجد مرمرین «حسن ثانی» با بلندترین مناره های جهان که ارتفاع آنها 210 متر است یکی از مهم ترین بناهای تاریخی مراکش و یکی از زیباترین مساجد جهان است.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    مسجد الشیخ زیاد بن سلطان آل نهیان، مسجدی در شهر ابوظبی، کشور امارات قرار دارد. این مسجد 57 گنبد دارد. بزرگترین و نخستین قبه در جهان به ارتفاع 83 متر و قطر داخلی آن 8.32 متر به این مسجد تعلق دارد. وزن قبه اصلی یک هزار تن است.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    مسجد سلطان عمر علی سیف الدین، در بندر سری بگاوان در برونئی قرار دارد. معماری این مسجد تلفیقی از معماری اسلامی و ایتالیایی است و یک معمار ایتالیایی آن را طراحی کرده است. مسجد روی یک تالاب مصنوعی نزدیک رود برونئی ساخته شده و همچنین دهکده آبی کامپونگ آیر آن را احاطه کرده است.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    مسجد جامع شهر رییکا، دومین مسجد بزرگ مناره دار در کشور کرواسی است که مجوز ساخت آن را دولت این کشور صادر کرده است.
 
 مساجد منحصر به فرد خارجی

•    مسجد کریستال در پارک میراث اسلامی جزیره وان من در ترنگانو مالزی در سال های 2006- 2008 ساخته شده است.
 

 

 مساجد منحصر به فرد خارجی




تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1491 1492 1493 1494 1495 ... 3356 صفحه بعد