رئیس انستیتو پاستور اعلام کرد تولید برترین واکسن‌های "ب.‌ث.‌ژ" در کشور

 

واكسن

رئیس انستیتو پاستور ضمن بیان اینکه ایران توانسته بهترین واکسن‌های "ب‌.ث.ژ" را در دنیا تولید کند، گفت: طی دو سال متوالی توانستیم رتبه اول را در بین دانشگاه‌های تیپ 2 کشور کسب کنیم.

 مصطفی قانعی امروز در مراسم افتتاح استقرار زیرساخت‌های تولید واکسن و فرآورده‌های دارویی و تشخیصی با استفاده از ظرفیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه در ابتدای آغاز به کار این دولت واکسن "ب. ث. ژ" از سایر کشورها وارد می‌شد، اظهار کرد: این مساله موجب بروز اختلال در عملکرد انستیتو پاستور و موسسه سرم سازی رازی شده بود. زمانی مردم برای گرفتن محلول واکسن غلیظ BCG در صف‌های طولانی داروخانه منتظر می‌ماندند اما پس از گذشت یک سال کمبودها رفع شد و توانستیم  به جایی برسیم که حرف از انتقال فناوری به کشورهای دیگر می‌زنیم.

رئیس انستیتو پاستور با اشاره به اینکه برای صادرات واکسن ب ث ژ" " به سازمان بهداشت جهانی فشار آوردیم، افزود: امروز اعلام شد که برترین واکسن BCG دنیا توسط پاستور تولید می‌شود که این مساله ناشی از توجه وزارت  بهداشت به این حوزه بود.

وی ضمن اشاره به بازسازی انستیتو پاستور گفت: جذب هیات علمی جوان یکی از اقدامات حمایتی بود که در آینده نزدیک نیز 30 هیات علمی جدید جذب خواهیم کرد. در گذشته در میان دانشگاه‌های تیپ 2 رتبه 8 را دارا بودیم اما طی دو سال متوالی توانستیم رتبه اول را بگیریم.

قانعی افزود: علی‌رغم فشارهای برخی نهادها، دولت و وزارت بهداشت حمایت کردند تا شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند فعالیت کنند که در این راستا پاستور توانست اولین مرکز رشد فناوری کشور شود.

رئیس انستیتو پاستور همچنین با بیان اینکه 55 هزار متر مربع به پارک علم و فناوری اضافه شده است، گفت: با اضافه شدن زمین‌های  شرق پاستور بزرگترین پارک بیوتکنولوژی به مجموعه پاستور اضافه می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به بهبود تعاملات بین‌المللی اظهار کرد: در اجلاسی که بین تمام انستیتو پاستورهای دنیا برگزار شد موفق شدیم در بین همه شبکه‌های فعال پاستور حرفی برای گفتن داشته باشیم و در این اجلاس تقدیر جدی از ایران به عمل آمد.

قانعی با اشاره به برنامه ریزی اعزام 30 محقق به کشور فرانسه افزود: تاکنون دو محقق برای آموزش به فرانسه اعزام شده‌اند و 15 محقق دیگر نیز آماده اعزام هستند.

رئیس انستیتو پاستور همچنین تصریح کرد: تمام فعالیت‌های ما مختص واکسن و تشخیص بود اما با تاسیس مرکز نوآوری توانستیم به عرصه‌های جهانی وارد شویم.

وی ادامه داد: در دنیا هنوز دارویی تولید نشده که بتواند با ویروس، سرطان را از بین ببرد اما این کار در پاستور آغاز شده است. از طرفی در کنار راه‌اندازی مرکز بیوانفورماتیک و مرکز تحقیقات توانستیم مرکز بیماری‌های نوپدید که مخروبه شده بود را راه‌اندازی کنیم.

قانعی همچنین به آنفلوآنزای پرندگان اشاره کرد و گفت: امروز آنفلوآنزای پرندگان تهدیدی برای کشور محسوب می‌شود که یکی از شرکت‌های انستیتو پاستور بر روی داروی نوترکیب آنفلوآنزای پرندگان تمرکز کرده است که امیدواریم موفق باشد.





تاريخ : سه شنبه 19 بهمن 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |